Vrei sa obtii o vedere buna? Fa așa…

Vederea ta este clară când faci mereu ce e sănătos pentru ea

vedere-buna-fara-ochelari

articol scris de Flavius Țurcanu

Acest aspect este foarte important pentru sănătatea vederii tale și, ca sa-i înțelegi valoarea, îți voi prezenta un experiment simplu.

Acesta te va ajuta sa-l conștientizezi și sa-l integrezi ușor.

Primul pas din experiment este următorul: pune mana dreapta într-o găleată cu apa rece și mana stângă într-o găleată cu apa fierbinte.

Acum începe importanta acestui experiment…

Pune ambele mâini într-o găleată cu apa ce este la temperatura camerei.

Vei observa ca pentru mana dreapta apa pare ca este calda, iar pentru mana stângă apa pare rece…

Interesant, asa e?

Mai important este faptul ca pielea percepe temperatura calda sau rece bazându-se nu doar pe temperatura, ci și pe SCHIMBAREA temperaturii.

Te întrebi acum „ce importanta are acest experiment asupra vederii?”

Ei bine, SCHIMBAREA este acel aspect important pentru vederea ta. Este atât de important încât face diferența între o vedere clara și una încețoșată.

Hai sa iti explic de ce…

Cei care au o vedere clara și sănătoasă își mișcă ochii in mod constant. Ei fac mișcări mici ale ochilor in permanenta la orice și oriunde ar privi.

Insa persoanele cu vederea încețoșată, nu doar au ochi ficși și imobili atunci când privesc, dar chiar fac efort sa mențină aceasta stare. Din păcate, ochii nu au abilitatea de a fi staționari… și astfel tensiunea oculara creste.

Misca-ti ochii mereu si asa vei avea o vedere buna.

In momentul când apare tensiunea oculara, aceasta determina creșterea dioptriilor tale si vederea ta sa se deteriorează.

Ochii tai au fost creați pentru a se mișca mereu, pentru a se adapta la activități dinamice si rapid schimbătoare, nu pentru a stagna.

Așadar, mișcarea constanta a ochilor te ajuta la eliberarea tensiunii din ochii tai și la vindecarea vederii tale!

Folosirea ochelarilor determina ca ochii sa fie staționari, rigizi și astfel determina creșterea tensiunii din mușchii oculari si deci deteriorarea vederii tale.

Pana si faptul ca pentru a fi viu, corpul, cu ajutorul inimii, pompează sânge in întregul organism pentru ca acesta sa fie mereu in SCHIMBARE si in CIRCULAȚIE.

Asa este si cu ochii tai, când sunt in mișcare sunt sănătoși, însă când sunt rigizi si ficși, vederea se deteriorează.

Este mișcarea ochilor chiar atât de importanta?

Despre cat de importanta este miscarea ochilor a scris si dr. oftalmolog William Bates încă din 1924 in revista „Better Eyesight”: „ochii sănătoși sunt aceia care sunt în mișcare…”.

Un alt experiment relevant: se pune o broasca in apa fiarta si aceasta sare imediat. Dar dacă broasca este lăsată într-un vas cu apa ce se încălzește ușor, ea nu percepe schimbarea înceată si constanta a temperaturii și moare fiarta.

Același lucru s-ar putea spune si despre vederea ta. In momentul in care ochii tai sunt rigizi si ficși, începe deteriorarea vederii tale .. moartea ei, as spune, chiar dacă suna dur.

În momentul in care ochii tai se mișcă mereu si își schimbă poziția de focalizare atunci când privesc, înseamnă că vederea ta se îmbunătățește și se vindeca… revine la viata.

În natura totul SE SCHIMBA, chiar și obiectele care par statice.

De exemplu, un studiu de cercetare a relevat faptul că sticla de la geamurile de la bisericile vechi este mai groasa în partea de jos decât în partea de sus.

Aceste lucru are loc datorita gravitației, care atrage în jos moleculele din sticla. Tehnic vorbind, sticla este un lichid și de asta are loc schimbarea formei ei în mod constant.

Ce să faci ca să ai ochii în continuă mișcare?

sfaturi-vedere-bunaSimplu.

Oricând ai ochii deschiși evita sa ii ții ficși, imobili. Apoi, mișcă-i încet și în permanență atunci când privesti fie la distanta, fie de aproape…

… astfel elimini în mod dinamic tensiunea din ochii tai și obții o vedere bună.

Un alt aspect foarte important este că mișcarea permanentă a ochilor creează un echilibru de folosire a celor 2 emisfere cerebrale, ceea ce ajută atat la sănătatea vederii, cât și a întregului tău corp.

Pentru a obține o vedere buna și clară, eliberează constant tensiunea din mușchii tai oculari. Acest lucru il poți efectua cu ajutorul obiceiurilor sănătoase pentru vedere si cu ajutorul exercițiilor oculare.

Acestea sunt detaliate si exemplificate, ca sa înțelegi cât mai ușor si rapid cum sa le aplici si sa iți îmbunătățești vederea, in cartea Renunță la Ochelari.

Daca vrei sa faci primul pas pentru a obține o vedere buna, înscrie-te prin formularul de mai jos, ca sa primesti si alte sfaturi pentru a-ti imbunatati vederea:

Subscribe for Email Updates Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here. First Name Email* Marketing by