De ce ochelarii te amăgesc că vezi bine

Ochelarii, iluzia ca vezi bine

ochelari-de-vedere

articol scris de Flavius Țurcanu

Purtând ochelari, ai observat și tu că, în timp, vederea ta slăbește și vezi din ce în ce mai încețoșat.

Astfel, dacă ochelarii par mai mult să-ți afecteze decât sa iți îmbunătățească vederea, apare următoarea întrebare:

„De ce atunci când ochelarii de vedere sunt purtați, vezi bine, insa vederea se deterioreaza?

În primul rând și deloc întâmplator, ochelarii sunt denumiți dispozitive corective, adică corectează viciul de refracție.

Viciul de refracție este reprezentat de faptul că razele de lumină ale obiectului observat nu se focalizează pe retină și imaginea percepută este neclară.

Acest lucru este cauzat de forma modificată a ochilor tăi:

  • alungită dacă nu vezi clar la distanță, sau
  • turtită dacă nu vezi clar de aproape

Ochelarii redirecționează razele de lumina perfect pe retină și tu capeți o claritate sporită a imaginii… însă tu vezi clar doar cu ochelari, dar forma ochilor tăi este și rămâne la fel de deformată…cauza nu este corectată, ci doar efectul este corectat.

Așadar, ochelarii nu tratează deloc cauza deteriorării vederii tale, ci doar efectul!
Tratând doar efectul, vederea ta nu se va îmbunătăți niciodată purtând ochelari.

Mai mult, prin folosirea ochelarilor de vedere se hiperactivează emisfera stângă si se inhiba emisfera dreaptă a creierului, creând astfel un dezechilibru intre cele 2 emisfere.

Odată ce dezechilibrul celor 2 emisfere cerebrale este amplificat, vederea ta se va deteriora mai mult atât timp cât porți ochelari.

Ochelarii de vedere îți creează ILUZIA că tu vezi bine și clar!

Însă cauza nu este tratată iar vederea ta se va deteriora și mai mult sau, în cel mai fericit caz, va rămâne la fel de deteriorată.

Așadar, ochelarii iți creează doar ILUZIA vederea ta este sanatoasa si ca tu vezi bine! 

Gândește-te un moment la următorul aspect: dacă cineva care are dintotdeauna o vedere bună și clară începe să poarte ochelari, vederea i se va deteriora. E evident acest lucru.

Deci, cum putem avea așteptări ca un dispozitiv ce dăunează și afectează sănătatea vederii, să ne ajute însă atunci când vederea este deja deteriorată ?!

Răspunsul este simplu: Dacă vrei să îți îmbunătățești vederea, nu de ochelari ai nevoie, pentru că vederea ta se vindeca fără ochelari.

Înscrie-te la seria de sfaturi gratuite prin intermediul formularului de mai jos dacă vrei să faci primul pas ca să înveți cum îți poți îmbunătăți vederea ușor, în mod natural și să renunți la ochelari sau lentile de contact:

Subscribe for Email Updates Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here. First Name Email* Marketing by