Acesta e un semn ca vederea se vindecă

Înțelegerea acestor semne te va motiva să continui procesul de vindecare a vederii tale…

lacrimarea-ochilor-usturime

articol scris de Flavius Țurcanu

Primesc zilnic emailuri cu diferite întrebări referitoare la problemele de vedere si vindecarea acestora.

Insa o intrebare imi este frecvent adresata, asa ca ti-o arat, impreuna cu raspunsul oferit, ca sa faci pasii corecti pentru imbunatatirea vederii tale.

Raspunsul te va ajuta sa percepi corect situatia ochilor tai, ca sa continui sa iti imbunatatesti vederea sau sa nu blochezi imbunatatirea ei.

***Întrebarea de la Liliana:***

„Bună dragă Flavius, deja de 2 zile simt o durere în ochi, și astăzi la lecții când stăteam mai mult concentrată în manual simțeam un disconfort și ochii deodată începeau a lăcrima, deși eram fără ochelari.

Ce poate fi asta? Si cum as putea scăpa de durerile astea apăsătoare?”

*** Raspunsul meu: ***

„Buna Liliana,

Aceste dureri apăsătoare pe care le ai, precum si lăcrimatul, sunt faze ce apar atunci cand are loc procesul de vindecare a vederii tale, si sa știi ca fără aceste dureri… vederea nu se poate vindeca in mod natural…

… da, e neapărat necesar sa ai răbdare ca aceste dureri sa dispară tot in mod natural si, dupa ce vor dispărea, vederea ta va fi mult mai buna.

Bineinteles, este alegerea ta cum reactionezi fata de aceste senzatii ale ochilor. Insa, a fugi de aceasta durere oculara echivaleaza cu fuga fata de imbunatatirea vederii tale…

…si aceasta este o greseala pe care multe persoane o fac.

Faptul ca o durere oculara este mai puternica decât alta, semnifica o deteriorare mai mare a vederii in cauza. In momentul in care aplici obiceiurile zilnice si exercițiile, aceasta cauza se vindeca.”

Prezența durerilor oculare înseamnă ca ești pe drumul cel bun spre vindecarea vederii tale.

Am tot fost întrebat de multe persoane dacă sunt normale durerile de ochi după ce folosesc exercițiile.

Repet – DA, e absolut NORMAL şi chiar BENEFIC. Sunt benefice durerile de ochi pentru că aceste dureri sunt și FAC PARTE din procesul de îmbunătățire a vederii tale!

De exemplu, dacă nu ai fugit de 6 luni pe o distanță de 5 km în continuu şi mâine ai avea de parcurs acea distanță, care crezi că va fi efectul asupra musculaturii picioarelor?

Normal că vei avea febră musculară.

Dacă nu mai ai antrenamentul de a ridica greutăți de peste 20 kg, și azi ai face tracţiuni cu cele 20 kg, vei avea febră musculară ? Daaa.

Aşa este şi cu ochii tăi.

Dacă ochii tăi nu mai au capacitatea şi flexibilitatea inițială, e normal să apară aceste dureri după efectuarea obiceiurilor zilnice si a exercițiilor oculare.

Cu cât mușchii tăi oculari eliberează tensiunea oculara, ei obțin o flexibilitate și o mobilitate mai mare, şi nu mai sunt rigizi. Astfel ești cu un pas mai aproape de o vedere mai bună!

lacrimarea-ochilor-usturimeAlte persoane mi-au spus că după câteva zile au început să lăcrimeze mai des.

Acest lucru este de asemenea normal şi foarte sănătos, foarte benefic şi integrat în procesul de vindecare a vederii tale.

Ochii tăi trebuie să fie mereu lubrifiați.

În momentul în care oftalmologul observă că ai ochii uscati, îți va recomanda lacrimi artificiale – cu toate că ochiul tău poate secreta lacrimi în ritmul normal și NATURAL.

Aceste lacrimi artificiale, insa, vor inhiba stimularea glandelor lacrimale.

Procesul de vindecare a vederii este simplu, trebuie doar sa eliberezi tensiunea din mușchii tai oculari. Cu cat eliberezi mai multa tensiune cu atât vederea ta se îmbunătățește.

Odata ce eliberezi tensiunea din mușchi, aceștia se recalibrează si apar durerile oculare.

Învață mai multe metode de a elibera tensiunea din musculatura ta oculara și îți vei vindeca vederea.

Înscrie-te în formularul de mai jos si fa primul pas pentru a învăța obiceiuri care mențin și îmbunătățesc vederea:

Subscribe for Email Updates Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here. First Name Email* Marketing by