2 Greseli ce se fac in imbunatatirea vederii

Evită aceste greșeli și vederea ta se va îmbunătăți rapid

deteriorarea vederii

articol scris de Flavius Țurcanu

Când efectuezi aceste greșeli, limitezi îmbunătățirea vederii sau chiar blochezi întregul proces de vindecare a vederii tale.

Fie că efectuezi doar una din greșeli sau pe toate, poți să îți deteriorezi vederea…

…astfel e foarte important să știi care sunt aceste greșeli și cum să le eviți.

 

Greșeala 1: Se efectuează doar exerciții oculare și se așteaptă ca vederea să se îmbunătățească.

Aceasta este o greșeală primara când cineva vrea și începe procesul de îmbunatățire a vederii.

Evita aceasta greșeală!
Îmbunătățirea vederii nu se face doar cu exerciții, și iată de ce iți spun asta…

Exercițiile oculare se efectuează de obicei o dată sau în două, trei reprize pe zi. Fiecare repriză are câte 10-15 minute.

Tu crezi ca sunt suficiente 30 de minute pe zi în care faci exercițiile oculare… și apoi, indiferent ce faci în restul zilei, să iți îmbunătățești vederea?

Ha ha, nici vorbă! Te amăgești singur.

Să luăm exemplul unui sportiv… crezi că acesta face doar 2 antrenamente de 10-15 minute pe zi și apoi așteaptă sa fie campion indiferent de ce ar face în restul zilei?

NU.

El are un set bine definit de obiceiuri și rutine care, urmate cu perseverență și răbdare, zi de zi, il va ajuta sa ajungă campion. Un sportiv profesionist are un program bine pus la punct  de alimentație, de antrenament, de odihnă și de somn.

Asemănător este și cu vederea.

Obiceiurile tale zilnice de folosire a ochilor tăi determină calitatea vederii tale.

Dacă vrei să ai o vedere clară și să renunți la ochelari trebuie să fii atent la cum îți folosești vederea în orele din timpul zilei – în afară de cele 30 de minute când faci exerciții oculare.

Când ai avut o vedere perfecta, făceai zilnic exerciții oculare?  Sunt sigur ca nu, nici nu știai ca exista…

…însă sunt sigur ca făceai o serie de obiceiuri sănătoase pentru vederea ta și astea iți mențineau vederea; bineînțeles, le făceai inconștient – ceea ce e normal si bine.

Poate te întrebi: „vrei sa spui ca exercițiile oculare nu ajuta ?” … Nu spun asta. Spun ca NU doar de ele depinde îmbunatățirea vederii tale.

Exercițiile oculare sunt concentrarea principiilor ce le au obiceiurile sănătoase. Exercițiile au 2 roluri importante:

  1. Eliberează tensiunea din muschii oculari, ceea ce fac obiceiurile sănătoase în mod dinamic.
  2. Reeduca modul în care îți folosești ochii… ca sa practici obiceiurile conștient în timpul zilei, pana îți intra în reflex.

Așadar, exercițiile oculare singure nu sunt suficiente pentru a avea din nou o vedere buna. Aplica zilnic obiceiurile sănătoase, cum ar fi clipitul, mănâncă sănătos și vederea ta se va îmbunătăți.

Însă un aspect, ce este cel mai important și influențează tot, este stilul tău de viață și de gândire.

Acest stil de gândire determină tot ceea ce faci, ce obiceiuri faci – sănătoase sau dăunătoare și chiar ceea ce mănânci!

Vrei sa schimbi calitatea vederii tale?
Schimba-ți stilul de viata și de gândire, nu te baza doar pe exercițiile pentru ochi și astfel vederea ta se va îmbunătăți!

Hai sa vedem și următoarea greșeală…

greseli-deteriorarea-vederii

Greşeala #2: Ochelarii sunt purtați în permanentă, chiar și atunci când nu sunt necesari.

Majoritatea persoanelor, care poartă ochelari pentru distanță sau lentile de contact, fac greșeala de a purta ochelari/lentile de distanță chiar și atunci când efectuează activități ce necesită privirea de aproape.

Aceasta greșeală induce un stres suplimentar pentru ochi, ei fiind forțați să privească prin ochelari la distanțe mici.

După ce eliberezi tensiunea prin obiceiuri sănătoase și exerciții oculare, creezi alt stres muscular, suplimentar, și apoi te miri ca vederea nu se îmbunătățește asa cum ți-ai dori.

Asta da progres înspre a îmbunătăți vederea.

De aceea îți recomand sa nu folosești ochelari sau lentile de contact minim 30 de minute de la aplicarea exercițiilor oculare.

Ce se întâmplă daca porți ochelari pentru distanta cand folosesti vederea de aproape?

Ochii încep să furnizeze un mesaj de “ajutor” ce se va resimți prin: disconfort, dureri ale ochilor, dureri ale capului, stare de oboseală și somnolență.

Acestea sunt mesaje prin care ochii spun că „ajutorul” oferit nu le priește. In timp, vederea ta se va „obișnui” cu acei ochelari, iar tensiunea musculara va creste. La fel și dioptriile tale.

Astfel, în procesul de a renunța la ochelari, ajungi să ai nevoie de ochelari cu dioptrii mai mari!

Așadar, sunt 2 aspecte importante cu privire la cum sa eviți aceasta greșeală și sa nu generezi alt stres în mușchii tai oculari:

  1. Folosește ochelarii de distanță/aproape doar strict pentru distanța la care au fost concepuți.
  2. Folosește ochelarii sau lentilele de contact doar atunci când ai stricta nevoie de ei și astfel vederea ta nu se va deteriora.

Acum că ai învățat aceste greșeli, ce sunt făcute de majoritatea persoanelor, și mai ales cum să le eviți, fă următorul pas…

Înscrie-te la seria de sfaturi săptămânale și învață mai multe despre cum să îți vindeci natural vederea:

Subscribe for Email Updates Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here. First Name Email* Marketing by