Pot emoțiile tale influența vederea?

Această influență a emoțiilor asupra vederii este știută de mii de ani

influenta-emotiilor-asupra-vederii

articol scris de Flavius Țurcanu

Încă din antichitate, de pe vremea vechilor egipteni, se știa că emoțiile influențează starea vederii.

Vânzătorii de atunci observau dimensiunea pupilei.

Clienților li se mărea pupila atunci când își doreau un produs văzut sau rămânea neschimbată când produsul nu era interesant.

Astfel, odată ce pupila se mărea, le era clar că persoana își dorea produsul văzut. Le prezentau alte informații și, în majoritatea cazurilor, vânzarea era finalizată.

Poate ai să spui că nu este un exemplu relevant, că se schimbă doar dimensiunea pupilei și calitatea vederii este neschimbată.

Hai să îți prezint un alt studiu, relativ mai recent și mult mai relevant despre influența emoțiilor asupra vederii.

La începutul anilor 1900 dr. oftalmolog William Bates a efectuat un studiu despre calitatea vederii la elevii de gimnaziu dintr-o localitate din Statele Unite și a observat ceva interesant.

Atunci când le arăta elevilor o poză cu mama lor, vederea lor se îmbunătățirea, iar când le arata o poză cu o persoană străină, instant apărea un viciu de refracție, adică vederea se deteriora.

Așadar, în funcție de emoțiile experimentate, generate de ceea ce vedeau, calitatea vederii se îmbunătățea sau se deteriora.

Așa se întâmplă și cu vederea ta.

Dacă acum ai probleme cu vederea, aceasta este cauza. Vederea ta a fost și este influențată de ceea ce ai văzut la un moment dat. Subconștientul a reacționat la ceea ce a văzut și a generat tensiune ce s-a manifestat în mușchii tăi oculari.

Când ceea ce vezi îți place, vederea ta se îmbunătățește și vezi mult mai clar.

Dacă te întrebi cum e posibil acest lucru, hai să îți explic detaliat.

Atunci când îți place ceea ce vezi, te simți bine și vrei să vezi și mai mult.

Astfel, pupilele tale se măresc, ca prin ochii tăi să intre cât mai multe raze de lumină. E un proces normal ce are loc când ceea ce vezi îți place.

Vederea și mușchii tăi oculari se relaxează permițând cât mai multor raze de lumină să intre în ochii tăi și să se focalizeze pe retina.

In acest mod, imaginea este mult mai clară.

Însă, dacă ceea ce vezi nu îți place sau nu îți este familiar, nu vei mai dori să vezi, pentru că îți crează stări si emoții neplăcute.

Instinctual, reflexul este să schimbi ceea ce vezi ca să fie altfel decât este.

emotiile-imbunatatirea-vederii

Astfel nu mai experimentezi emoții neplăcute și nu mai „suferi”. Însă acest lucru nu este posibil deoarece nu poți să schimbi mediul extern.

Ochii tăi sunt un intermediar între mediul tău intern și mediul tău extern.

Cum nu poți modifica mediul tău extern, subconștientul îți ascultă dorința și va modifica doar ce poate.

 

Va crea o tensiune în mușchii tăi oculari ca să nu mai suferi.

În felul acesta va schimba modul în care tu vezii mediul extern! Prin tensiunea mușchilor oculari, va modifica forma ochilor tăi ca să percepi altfel imaginea și să nu mai ai emotii neplacute.

Vederea ta devine astfel încețoșată și dioptriile tale cresc.

DA, așa începe deteriorarea vederii tale!

Așadar, vrei să înveți care sunt celelalte aspecte care influențează starea vederii tale si sa te bucuri de o vedere clara ?

Dacă vrei, înscrie-te la seria de sfaturi gratuite prin intermediul formularului de mai jos și fă primul pas ca să înveți cum îți poți îmbunătăți vederea în mod natural:

Subscribe for Email Updates Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here. First Name Email* Marketing by