Cel mai important obicei pentru a îmbunătăți vederea

Acest obicei te ajută să faci un pas important pentru îmbunătățirea naturala a vederii tale

clipit-imbunatatirea-vederii

articol scris de Flavius Țurcanu

Atunci când vrei să ridici un balon cu aer cald trebuie să eliberezi greutățile care îl țin la sol. Fără eliberarea greutăților, balonul rămâne pe loc.

Așa este și cu vederea ta. Pentru a vedea cu ușurință la orice distanță, musculatura ta oculară are nevoie să fie eliberată de tensiune.

Eliberarea tensiunii oculare și relaxarea ochilor este factorul cheie în păstrarea calității vederii pe parcursul întregii zile.

Persoanele care au probleme cu vederea duc lipsă de obiceiuri zilnice prin care să-și odihnească si să-si relaxeze musculatura ochilor.

Astfel, acestia raman pe parcursul întregii zile cu ochii obosiți, vederea lor fiind caracterizată în general printr-o privire fixă, rigidă, blocată.

Așadar, cel mai ușor exercițiu pentru a elibera tensiunea oculară în timpul activităților noastre zilnice este clipitul.

Clipitul are loc în mod normal, la o persoană cu vedere sănătoasă, o dată la 2-4 secunde – adică între 15 și 30 de clipiri pe minut. În acest fel, ei le oferă ochilor lor cel mai delicat masaj pe care îl pot primi in întreaga zi.

E un masaj de detensionare a mușchilor drepți și oblici superiori ai ochilor, relaxându-i.

Ca să vezi cât de important este acest obicei și să observi cum se eliberează tensiunea din mușchii tăi oculari, vreau ca să exersezi chiar acum acest exercițiu simplu, dar atât de important:

  • clipește acum de 10 ori, încet și fără nici o grabă
  • simte cum ochii tăi se relaxează în acest timp

Acum reflectă un moment la diferențele pe care le-ai simțit.

Acest obicei este necesar să îl exersezi si să-l integrezi în activitatea ta zilnică pentru a redobândi unul din obiceiurile zilnice care mențin sănătatea ochilor.

Acesta este cel mai important obicei care te va ajuta să îți îmbunătățești natural vederea.

Clipește conștient de 10 ori la fiecare 5 minute!

Practică zilnic, timp de 30 de zile, acest obicei și astfel vei ajunge în momentul când îl vei efectua automat și din reflex – permanent!

Dar primul pas este să stabilești acum când poți să practici exercițiul de mai sus, din 5 în 5 minute, timp de 30 de minute.

Iți recomand să-l practici mai ales spre seară, înainte de culcare, fără purtatul ochelarilor sau a lentilelor de contact, dacă e cazul, pana când lăcrimezi – chiar de 10-20 de ori.

Îți reamintesc deci că trebuie să exersezi timp de 30 de zile până când îl faci inconștient, automat, până face parte din tine.

De ce inconștient?

…pentru că cei care au o vedere bună îl efectuează instinctual, fără a fi conștienți că ei clipesc. Așa e necesar să ajungi și tu dacă vrei să ai vederea îmbunătățită!

Odată ce clipești, vei simți cum se eliberează tensiunea din mușchii tăi oculari și a pleoapelor tale.

Astfel, ochii tăi vor fi mult mai odihniți și vor putea focaliza mai ușor și mai repede, iar imaginea pe care o vei vizualiza va fi mult mai clară.

Atunci când clipești, mușchii superiori ai pleoapelor tale reglează glandele lacrimale și la un moment dat vei lăcrima, ceea ce este foarte bine și sănătos pentru ochii tăi.

Lichidul lacrimal îți va umezi ochii și îi va curăța de praful acumulat în timpul zilei.

Câteva lacrimi se evaporă în timpul procesului de lăcrimare, însă restul lacrimilor vor dezinfecta corneea, sclera și conjunctiva.

Lăcrimatul este important dacă ai ochii uscați deoarece secrețiile lacrimale vor fi reglate iar uscăciunea și iritarea ochilor tăi va dispărea.

Clipește acum de 10 ori și eliberează tensiunea din ochii tăi.

Așadar, clipitul este un pas esențial pentru îmbunătățirea vederii tale și iți recomand să-l aplici mereu, mai ales când lucrezi la calculator.

Clipitul te ajută și în următoarele aspecte:

  • stimulează micro-mișcări ale musculaturii oculare exterioare
  • înlocuiește obiceiul toxic de a privi cu ochii ficși
  • elimină imobilitatea oculară și tensiunea este eliberată rapid
  • previne acumularea tensiunii oculare

Clipește mereu pentru o vedere clara si naturală!

De asemenea, clipește de fiecare dată când schimbi focalizarea, fie de aproape la distanță sau de la depărtare la aproape; nu încerca să privești forțat, cu privirea fixă, statică, rigidă.

clipit-obicei-imbunatatirea-vederiiVreau să îți repet iarăși un aspect important: când lucrezi la calculator, clipește regulat!

Este important să aplici mereu acest obicei.

Din nefericire pentru cei care au o vedere slabă, aceștia clipesc foarte rar când lucrează la calculator și au privirea tensionată și imobilă.

Și din cauză că acum te afli în fața unui monitor, te invit să exersam din nou acest exercițiu de clipire: clipește acum de 10 ori … închide și deschide pleoapele încet … și la fiecare clipire expiră și inspiră … și cu cât clipești mai mult, cu atât vei simti cum ochii tăi se relaxează din ce în ce mai mult.

Dacă vrei să eviți deteriorarea vederii și creșterea dioptriilor tale, aplică permanent acest obicei și vei observa instant cum calitatea vederii tale este îmbunătățită.

Vrei să înveți cum sa iti imbunatatesti mai mult vederea?

Înscrie-te acum la seria de sfaturi gratuite prin intermediul formularului de mai jos și fă pasul următor unde vei învăța cum îți poți îmbunătăți vederea ușor, în mod natural și să renunți la ochelari sau la lentilele de contact:

Subscribe for Email Updates Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here. First Name Email* Marketing by