Cel mai simplu exercițiu pentru ochi sanatosi

Obține instant o vedere mai bună cu următorul exercițiu pentru îmbunătățirea vederii

exercitii-ochi

articol scris de Flavius Țurcanu

Acest exercițiu de mai jos este atât de simplu încât s-ar putea să te gândești că: „e prea simplu, nu are cum să mă ajute”.

Așa că am să te lămuresc în legătură cu un aspect important despre îmbunătățirea vederii.

Mai exact, rolul unui exercițiu ocular.

Este important să știi care este rolul unui exercițiu ocular ca să nu ai impresii greșite față de acesta.

Daca esti constient de rolul exercitiilor, vei evita efectuarea gresita a acestora si blocarea sau limitarea procesului de imbunatatire a vederii tale.

Care este rolul unui exercițiu pentru ochi?

Până să ajungem la exercițiu, trebuie sa clarificam câteva aspecte.

Vederea bună este determinată de forma perfect sferică a ochilor tăi. Când ochii tăi au forma sferică, razele de lumina se focalizeaza fix pe retină, pe pata galbenă, și imaginea pe care o vezi este clară.

Dacă forma ochilor tăi este alungită sau turtită, razele de lumina NU se focalizeaza pe retina, si vederea ta este încețoșată.

Această formă sferică a ochilor este determinată de cele 6 perechi de mușchii oculari, care sunt printre cei mai puternici mușchi din corpul tău.

Exercițiile pentru ochi eliberează tensiunea din mușchii tăi oculari.

Când acești mușchi sunt tensionați, nu mai au aceeași flexibilitate de a focaliza de aproape și la distanță, iar vederea este încețoșată.

În momentul in care tensiunea oculară este eliberată, mușchii își recapătă forța inițială, aducând globul ocular la forma sa sferică, iar vederea clară este recăpătată.

Exercițiile oculare au, așadar, rolul de a elibera tensiunea oculară.

Iată exercițiul ocular, în sfârșit

Hai să îți prezint acest exercițiu simplu:

Ține ochii închiși pentru 10 secunde.

Acesta este cel mai simplu exercițiu care te ajută la îmbunătățirea vederii tale, prin eliberarea tensiunii din muschii tai oculari.

Îți recomand să-l efectuezi mereu FĂRĂ ochelari sau FĂRĂ lentile de contact.

Daca continui sa folosesti ochelarii sau lentilele in timpul exercitiului, anulezi beneficiul oferit de aceasta, pentru ca purtatul lor faciliteaza crearea de tensiune musculara.

De asemenea, pentru a creste eficienta acestui exercitiu..

  • gândește-te la o activitate sau la un eveniment plăcut
  • respiră profund de 5-7 ori

În acest fel vei elibera tensiunea din mușchii tăi oculari, aceștia se vor relaxa.

Cu cât mușchii oculari se pot relaxa mai mult, cu atât de mult aceștia se pot contracta când ochii tăi focalizează ca să vezi clar.

Greșeală frecventă în aplicarea exercițiilor oculare…

exercitiu-ochi

Majoritatea persoanelor cred în mod eronat că rolul unui exercițiu este de a antrena mai mult o pereche de mușchi oculari în ideea că aceștia ar fi mai slăbiți decât alții.

Ceea ce este total FALS!

Întradevăr, acei mușchi oculari sunt mai slăbiți față de alții, însă cauza este prezența tensiunii oculare!

Tensiunea limitează flexibilitatea unor perechi de mușchi, contractându-i permanent.  Astfel, se creează o presiune a musculaturii oculare ce deformează ochii, imaginea devenind încețoșată.

Soluția pentru a uniformiza forța mușchilor este să se elibereze tensiunea oculară din acei mușchi.

Din păcate, dacă se dorește antrenarea mușchilor oculari se creează și mai multă tensiune oculară, ceea ce afectează vederea.

Așadar, rolul unui exercițiu pentru ochi este de a elibera tensiunea din mușchii oculari.

Pe langa exercitii, sunt și alte aspecte care îți îmbunătățesc vederea si dacă vrei să faci pasul urmator ca să înveți cum sa vezi clar cu ochii tai, înscrie-te acum la seria de sfaturi gratuite:

Subscribe for Email Updates Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here. First Name Email* Marketing by